Gallerier og kunstnere

Baagøe Schou hjælper din kunstneriske virksomhed med revision og regnskab

Vi har gennem årene hjulpet mange galleriejere og kunstnere, og vi er også klar til at hjælpe dig videre.

Galleriejere og kunstneres udfordringer

Baagøe Schou er specialister inden for branchen, og vi har erfaret, at galleriejere og kunstnere i overordnede træk har udfordringer med:

  • Overblik og optimering af økonomi
  • Behandling af moms, indtægter og fradrag, herunder de særlige faktureringsregler
  • Køb, salg, import og eksport af kunstværker
  • Skatteplanlægning

I det følgende uddybes ovennævnte områder, således du kan få større viden om, hvad vi hos Baagøe Schou helt præcis kan hjælpe dig og din virksomhed med inden for galleri- og kunstbranchen.

Overblik og optimering af økonomi

At have overblik er en forudsætning for optimering af økonomien. I takt med at din virksomhed udvikler og ændrer sig, er det vigtigt, at budgettet løbende bliver revideret, så du har et anvendeligt billede af virksomhedens økonomi.

Vi kan give dig rådgivning, således at du bliver bevidst om dine muligheder, samtidig med at vi hjælper med at mindske risikoen for huller i økonomien. Det giver dig frihed til realistisk planlægning og eventuelle fremtidige investeringer.  

Skal vi hjælpe med at skabe overblik gennem bogholderiet og optimere din økonomiske situation?

Behandling af moms, indtægter og fradrag, herunder de særlige faktureringsregler

Gallerier sælger oftest på vegne af kunstnere, ligesom kunstnere selv sælger direkte til kunstsamlere. Ved salget kan vi blandt andet hjælpe med valgmuligheder omkring momsordningerne ved førstegangssalg. Forhandles der brugte kunstgenstande, kan vi ligeledes finde den bedste løsning for såvel kunde som galleriejer/kunstner.

Hvis du er kunstner, så gælder der specielle momsregler. Vi har specialiseret os i disse regler, herunder vedrørende udstillinger på gallerier og honorarer m.m. Der er således en række regler, som du skal være bevidst om, hvortil vi tilbyder vores assistance. Vi kan både stå for din bogføring, regnskab og selvangivelse samt rådgive dig omkring dine økonomiske muligheder.

Har du styr på skattereglerne og de særlige faktureringsregler for dig som galleriejer eller kunstner?

Køb, salg, import og eksport af kunstværker

Verden bliver mindre, og derfor er markedspladsen for dansk kunst ikke kun i Danmark. I almindelighed kan du som kunstner frit transportere dine værker over landegrænser, idet kunst ikke er belagt med told. Der kan dog opstå problemer i lande, der har moms på kunst, og hvad med forsikring, hvis noget måtte gå galt undervejs.

Vi hjælper også gerne med reglerne for im- og eksport af kunstværker samt eventuelt tilbagesøgning af udenlandsk moms ved for eksempel messer og salgsfremstød i udlandet.

Vil du gerne kunne købe, sælge, importere og eksportere kunst og værker til andre lande?

Skatteplanlægning

Det er ikke lige meget, om det er privatøkonomien eller virksomhedsøkonomien, der afholder udgifterne, ligesom placering af pengene og kunstværkerne kan have betydning for, hvornår og hvor meget skat, der skal betales. Vi er derfor parate til at hjælpe dig med at træffe de rigtige valg.

Som revisorer assisterer vi med ekspertviden inden for skatteplanlægning. Vi bistår gerne med at vurdere fordele og ulemper inden for alle de skatte- og afgiftsrelevante områder i din virksomhed.

Mangler du klarhed i forbindelse med fremtidige økonomiske beslutninger?

Mangler du rådgivning og overblik, der kan tage din virksomhed til det næste niveau?

Vi er din økonomiske sparringspartner, coach og rådgiver, og vi er bevidste om, hvilke udfordringer du står overfor. Vi har gennem tiden hjulpet mange galleriejere og kunstnere, og vi har derfor kendskab til, hvordan vi sammen kan løse dine udfordringer på bedste vis.

Vi er klar til at tage en uforpligtende snak med dig. Kontakt os gerne på +45 35 24 59 24 allerede i dag.