Opstart af virksomhed

At etablere en helt ny virksomhed kræver mange vigtige beslutninger, og investering i rådgivning hertil kan være altafgørende for din virksomheds succes

Hos Baagøe Schou ved vi præcis, hvilke processer og beslutninger du står overfor, når du starter virksomhed, herunder:

  • Virksomhedsform og ejerforhold
  • Budget og forretningsplan
  • Advokat og bank
  • Bogholderisystem
  • Generel rådgivning

Det kan godt lade sig gøre at starte virksomhed uden at have en revisor med på sidelinjen, og for nogen er det også muligt at styre alt det regnskabsmæssige selv. Men som revisorer med speciale i etablering af virksomheder kan vi overskue konsekvenserne af de første og væsentlige valg, der skal træffes som iværksætter - og det kan der være utrolig mange fordele ved.

I nedenstående gennemgår vi nogle af de overordnede emner, som du skal tage stilling til i forbindelse med etableringen af din kommende virksomhed.

Virksomhedsform og ejerforhold

Et af de første valg, der skal træffes, er, hvilken virksomhedsform der passer bedst til dine behov. Det kan blandt andet besluttes med udgangspunkt i, hvilken kapital der er til rådighed, og hvilket risikoniveau man vil acceptere. Der er forskellige virksomhedsformer at vælge imellem, som overordnet kan inddeles i, om virksomheden er personligt ejet eller om den drives som et selskab.

Ved opstart af virksomhed er en af de første beslutninger således valget af virksomhedsform og ejerforhold. Dette valg kan senere - og måske med fordel - laves om, hvis der bliver behov herfor. Vi vil kunne rådgive dig om, hvad der er det mest optimale for netop din virksomhed gennem hele forløbet.

Skal vi hjælpe dig med beslutningerne om valget af virksomhedsform og ejerforhold?

Budget og forretningsplan

Det er naturligvis vigtigt, at du er afklaret omkring din forretningsplan og dine økonomiske midler, og at du har gjort dig nogle væsentlige overvejelser vedrørende budget og forretningsplan. Vores erfaring viser nemlig, at det giver det hurtigste resultat, hvis man har en konkret forretningsplan.

Vi vil bistå med råd og vejledning til din forretningsplan og budget samt hjælpe dig med at formalisere forretningsplanen. Med forretningsplanen får du en beskrivelse af din (kommende) virksomhed og en plan for, hvordan du vil drive og udvikle den. Det er med til at skabe overblik over din idé og virksomhed.

Når du rådfører dig med os, kan du forvente, at vi hjælper dig med, at budget, finansiering, organisering, salg, markedsføring og udviklingspotentiale bliver en integreret del af din forretningsplan.

Vil du gerne have et overblik over din virksomhed og dens udviklingspotentiale?

Advokat og bank

Når du starter en virksomhed, har du brug for en bank og i nogle tilfælde også en advokat.

Du bør benytte dig af en advokat, når det for eksempel omhandler ejeraftale, varemærkeregistrering, ansættelseskontrakt til virksomheden, samarbejdsaftaler og ægtepagt.

Der er meget stor forskel på, hvordan økonomien skal håndteres, når en virksomhed skal startes. Du skal dog altid bruge en bank, og derfor skal du have fundet en bank, der ud fra dine finansieringsbehov kan tilbyde dig nogle gode finansielle muligheder, og som kan se, at din virksomhed bliver/er en god forretning.

Hos Baagøe Schou har vi mange kontakter og gode relationer til både advokater og banker. Vi kan hjælpe dig med at sørge for, at du får de allerbedste aftaler. 

Ønsker du en god bankaftale og måske også en god advokat?

Bogholderisystem

I forbindelse med etableringen af din virksomhed skal du også tage stilling til, hvilket bogholderisystem du ønsker. Det skal være med til at gøre det nemmere for dig at holde styr på virksomhedens regnskab. Men inden du vælger, skal du kende dit behov.

Det er meget forskelligt, hvad virksomheders behov for redskaber til økonomistyring er. Vi kan være behjælpelige med at afdække dine behov og derefter give vores anbefaling af bogholderisystem.

Hvilket bogholderisystem passer til dig og din virksomheds behov?

Mangler du rådgivning og overblik, der kan tage din virksomhed til det næste niveau?

Vi er din økonomiske sparringspartner, coach og rådgiver, og vi er bevidste om, hvilke udfordringer du står overfor. Vi har gennem tiden hjulpet mange kunder i opstartsfasen, og vi har derfor kendskab til, hvordan vi sammen kan løse dine udfordringer på bedste vis.

Vi er klar til at tage en uforpligtende snak med dig. Kontakt os gerne på +45 35 24 59 24 allerede i dag.