Salgsmodning eller generationsskifte

Vil du gerne have den rigtige pris for din virksomhed? Så er det vigtigt at få identificeret og fremhævet værdierne.

Et generationsskifte eller et salg af virksomheden er en stor beslutning, for hvornår er man som ejer klar til at tage beslutningen, og hvornår er det økonomisk en fornuftig beslutning? Det kræver grundige overvejelser, og forberedelserne skal ske i god tid.

Uanset om du vil sælge din virksomhed internt eller eksternt, kan Baagøe Schou rådgive om den bedste proces for dig og din virksomhed, herunder:

  • Salgsmotiv
  • Synliggørelse af udviklingsmulighederne
  • Forberedelse og timing
  • Værdiansættelse

Salgsmotiv

Det er en stor beslutning at foretage et salg af virksomhed eller et generationsskifte. Derfor er det først og fremmest vigtigt at klarlægge, hvad dine forudsætninger og forventninger er for at betegne salget som værende succesfuldt.

Der kan være mange forskellige motiver: Er det vigtigste at opnå en høj pris? Er det at finde en god leder, der forsat kan drive virksomheden og lede dine medarbejdere? Eller er det, at virksomheden forbliver i familien?

Baagøe Schou rådgiver med udgangspunkt i din virksomhed, og sammen tilrettelægger vi ejerskiftet ud fra dine behov og ønsker.

Har du brug for assistance til at klarlægge salgsmotiverne?

Synliggørelse af udviklingsmulighederne

En del af salgsmodningen er at få synliggjort de udviklingsmuligheder, som virksomheden har, for at skabe størst mulig interesse og for at nå ud til flest potentielle kunder. I den forbindelse er det en stor fordel at få gennemarbejdet budgetter og forretningsplaner, således at virksomheden præsenteres skarpt og professionelt.

I samarbejde med dig udarbejder Baagøe Schou budgetter og forretningsplaner, så det bliver gjort overskueligt, hvilket potentiale din virksomhed har. Herudover hjælper vi også med at optimere virksomheden, så den præsenteres som rentabel og sund.

Vil du gerne have, at din virksomhed fremstår så attraktiv som muligt?

Forberedelse og timing

Uanset salgsmotiv er det en god idé at starte forberedelserne så tidligt som muligt for derved at sikre, at virksomheden er på det højeste, når den skal sælges. Som i så mange andre forhold handler det om den rigtige timing, som man bedst opnår ved at forberede sig i god tid. Skal der eksempelvis tages højde for sæson, strukturændringer eller udvikling og lancering af nye produkter/ydelser/services?

Vi har ekspertisen til at rådgive, således at mulighederne, der findes i den givne situation, udnyttes til fulde.

Skal vi sammen kortlægge, hvornår timingen til et generationsskifte eller salg er mest optimal?

Værdiansættelse

En værdiansættelse af din virksomhed kan være en kompliceret affære, specielt hvis der er tale om et generationsskifte. Derfor er det en god idé at benytte sig af professionel rådgivning til at fastsætte værdien af virksomhedens aktiviteter, ressourcer og aktiver.

Med mange års erfaring inden for forretningsudvikling og virksomhedsrådgivning har vi et solidt kendskab og en analytisk tilgang til at skabe overblik over din virksomhed. Med Baagøe Schou som rådgiver, kan du være sikker på, at der tages højde for dine behov og ønsker samt markedets udvikling, når vi hjælper med værdiansættelsen.

Vil du gerne være sikker på, at din virksomheds værdiansættelse optimeres og underbygges?

Mangler du rådgivning og overblik i forbindelse med salgsmodning eller generationsskifte?

Vi er din økonomiske sparringspartner, coach og rådgiver, og vi er bevidste om, hvilke udfordringer du står overfor. Vi er klar til at tage en uforpligtende snak med dig. Kontakt os gerne på +45 35 24 59 24 allerede i dag.